FOLLOWER !

valentine days ?

14,2,2013 . kes "bunuh diri di Times Square heboh diperkatakan" . Angkara bunuh diri ? sebab gaduh dengan bf ? what the fucking shit ? do you have a brain ? okay orang dah takde malas nak mencarut even dia kaum lain ! aku still ada sikap hormat . but nampak tak tarikh kejadian adik-adik semua ? 14.2 kan ? ini hari tarikh untuk melambangkan apa adik adik ? jawapan " valentine days abang!! " ! seee ! kalau aku tanya budak 6tahun pun dah tentu dorang tahu . dan dah tentu dorang tahu sambut hari ini adalah "HARAM" . Tapi aku pelik , kenapa yang remaja2 , abang2 , kakak2 yang dah cukup akal fikiran , yang boleh berfikir dengan  baik still sambut benda alah ni ? function ? 

function :
1 : sebab nak tunjuk kasih sayang dekat bf/gf
"dekat tuhan kau ada tunjuk kasih sayang kau ? "

2 : sebab boleh disambut setahun sekali .
"raya aidilfitri aidiladha semua tu boleh sambut beribu kali lah cik kak? "

3 : takot bf/gf tersinggung atau marah kalau taksambut .
"kau taktakot azab tuhan ? amarahNya ?

4 : nanti takbest dan takhappening kalau taksambut 
"jangan nak happening sgt , sepender pon makbapak kau yang basuh"


Bukan aku nak marah tapi aku takfaham perlu ke manusia-manusia ni nak sambut hari macam ni? aku rasa takde alasan yang kukuh kenapa umat islam perlu sambut hari kekasih ni . Kalau orang cakap kau islam just atas IC kau tahu pulak marah . tapi hakikat ? *tengok cermin , kalau nampak ada tanduk atau ekor dekat bahagian kepala dgn bontot kau tu , taktahu aku nak cakap apa . Opssss terpedas pulak kata-kata " 

Saban tahun , tiba je hari2 macam ni . kompem bukan berita tv3 je . semua tv ada kes gejala sex bebas lah , jumpa kond** dekat masjid lah , jumpa sepender dekat jalan raya lah ? What the hell fucking shit ? takmalu eh ? Ini malaysia !! negara ISLAM ! Bukan london ye . jangan nak feeling sangat kau kat oversea . zzzzz . 

pape pon . bukan nak mengata atau mengutuk , aku just share pendapat , kalau ada perkataan yang terkasar atau tersinggung perasaan . maafkan lah . aku ni pon manusia biasa , ada silap salah . kita sesama kita je dapat mengubahnya . 

XOXO

No comments:

Post a Comment